Zoeken

Marokko treft nieuwe maatregelen voor koosjere producten

10 november 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Kasjroetcommissie in Marokko, gelieerd aan de Marokkaanse Joodse gemeenschap, heeft nieuwe regels opgesteld. Het gaat om de "verbetering van de controlewaarde van het Marokkaanse Kashrut-keurmerk over het hele grondgebied maar vooral in Marrakech en Casablanca".

Rabbijn Gabriel Kessous, die belast is met het ritueel slachten, is volgens de controlecommissie verantwoordelijk voor het toezicht op restauranthouders, cateringbedrijven en bakkers die een vergunning hebben in Casablanca. In Marrakech staan ze onder toezicht van Rabbi Berdah. Consumenten die koosjere producten zoeken, kunnen de lijst van leveranciers met het keurmerk "Cacher-Maroc" raadplegen.

Lees ook: Israël importeert Marokkaanse etrog voor Soekot

De commissie acht het niet uitgesloten dat ook andere producten zoals wijn, ingeblikt snoepgoed en zuivelproducten onder dit keurmerk zullen vallen. Deze evolutie maakt deel uit van de "inspanningen voor de ontwikkeling van koosjere producten in Marokko".

Lees ook: Marokko creëert nieuwe organisaties voor Joodse gemeenschap

De Kasjroetcommissie van de Joodse gemeenschap van Casablanca is in Marokko de enige instantie die de Teudat Zehut (Israëlische identiteitskaart) en het recht om het koosjerlabel te gebruiken kan toekennen. De commissie bestaat uit leden van Beth Din en is het enige organisme dat verantwoordelijk is voor alle zaken die verband houden met de religieuze naleving van de voorschriften.

Bladna.nl