Zoeken

Marokko treft maatregelen voor Eid ul-Adha

14 juli 2018 - 20:10 - Marokko

©

Meerdere maatregelen werden door de Marokkaanse overheid getroffen om de kwaliteit van het vee bestemd voor het slachten ter gelegenheid van Eid ul-Adha te garanderen.

Minister Aziz Akhannouch van Landbouw beloofde tijdens een meeting met minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse zaken, een strenge controle op de oorsprong van de dieren en de juridische vervolging van overtreders.

Om het gebruik van verboden producten te voorkomen werden maatregelen getroffen in samenwerking met de Interprofessionele Federatie van Rood vlees (FIVIAR), de Interprofessionele Federatie van de Pluimveesector (FISA), de Nationale Vereniging van Dierenartsen en de Nationale Vereniging van Apothekers, aldus Akhannouch, die belooft dat de autoriteiten "hun rol zullen spelen".

De regering heeft tevens ook een bewustwordingscampagne gestart om de consumenten advies te geven over de bewaring van vlees. Vorig jaar werden tientallen klachten geregistreerd over blauw en paars geworden vlees. Onderzoek toonde aan dat de kleurverandering te wijten was aan een foute bewaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team