Zoeken

Marokko: luchtverkeersleiders annuleren staking

7 oktober 2022 - 23:00 - Marokko

©

De Marokkaanse minister van Werkgelegenheid is erin geslaagd de door de luchtverkeersleiders dreigende stillegging van twee weken, af te wenden na een vergadering met hun vakbondsvertegenwoordigers.

Om te protesteren tegen het niet inwilligen van een aantal van hun eisen, hadden de luchtverkeersleiders een staking van 15 dagen gepland vanaf 8 oktober. Het ging over de invoering van een "premie voor loonherwaardering", die werd vastgelegd in een memorandum van overeenstemming dat in 2019 werd ondertekend met de voormalige directeur van de Nationale Luchthavenautoriteit (ONDA), Mohamed El Oufir.

Lees ook: Marokko verwacht nieuwe staking luchtverkeersleiders

De regeringsleider heeft minister Younes Sekkouri daarom opdracht gegeven de leden van de Verenigde Nationale Raad voor Luchtverkeersleiding mee te delen dat de regering erin geslaagd is de vergadering van de Raad van Bestuur van de Nationale Luchthavenautoriteit (ONDA), die oorspronkelijk gepland was voor aanstaande vrijdag, uit te stellen. Tevens beloofde hij dat een aantal van de eisen worden ingewilligd die ten grondslag liggen aan de stakingsdreiging. Volgende week is een eerste bijeenkomst gepland.

Lees ook: Staking van 35 minuten doet ONDA zwichten

De minister van Werkgelegenheid en zijn collega van het ministerie van Vervoer, die ook de vergadering bijwoonde, vroegen de luchtverkeersleiders om geduld, aangezien de ONMT in 2020 en 2021 een verlies van enkele miljarden dirham zou hebben geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team