Zoeken

Marokko: gesprekken op hoog niveau over lot IS-gezinnen

17 januari 2021 - 20:40 - Marokko

©

De parlementaire missie onder leiding van Abdellatif Ouahbi en de nationale coördinatie voor gestrande en vastgehouden Marokkanen in Syrië en Irak hebben het lot van de familieleden van IS-strijders besproken.

Tijdens de bespreking is de situatie van meer dan 90 gezinnen, bestaande uit 234 kinderen met hun moeders, evenals 48 wezen besproken, meldt de krant Al Ahdath Al Maghribia. Volgens de nationale coördinatie voor gestrande en vastgehouden Marokkanen in Syrië en Irak ligt het werkelijke aantal Marokkaanse vrouwen en kinderen dat vastzit in Syrië en Irak nog veel hoger.

Deze coördinatiegroep houdt zich actief bezig met de repatriëring van deze gezinnen. "Deze kinderen hebben er niets mee te maken, het waren hun vaders die op een gegeven moment besloten om hen mee te nemen naar het onbekende", lieten zij in een verklaring weten. "Sommigen van hen zijn daar geboren, wat hun situatie nog ingewikkelder maakt, gezien het gebrek aan identiteit en documentatie", meldt de coördinatie.

Ook heeft de coördinatiegroep tijdens de bijeenkomst het probleem van Marokkanen die gedetineerd zijn in Syrië en Irak aangekaart. Van de vrouwen die worden vastgehouden in Iraakse kampen, zijn een aantal veroordeeld tot een gevangenisstraf of ter dood gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team