Zoeken

Marokko vraagt nog meer Sinopharm vaccins aan China

24 februari 2021 - 12:00 - Marokko

©

Marokko heeft een derde bestelling geplaatst voor coronavaccins van het Chinees laboratorium Sinopharm. Het koninkrijk had enkele dagen geleden al 10 miljoen doses besteld.

TelQuel bericht dat het niet de eerste keer is dat Marokko extra vaccins vraagt aan Sinopharm. Vorige week had Marokko al een extra 10 miljoen vaccins gevraagd aan Peking. Nu heeft het koninkrijk een nieuwe aanvraag gedaan voor nog eens 20 miljoen doses. Rabat rekent erop dat de vaccins in april zullen worden geleverd, "in overeenstemming met de bepalingen van het akkoord tussen de twee partijen".

Marokko heeft deze extra bestelling gedaan nadat Adar Poonwalla, CEO van het Serum Institute of India dat voor de productie van het AstraZeneca vaccin zorgt, in een bericht op Twitter zijn internationale klanten, waaronder Marokko, heeft gevraagd om "geduld te hebben" voor de levering van de vaccins. De groep zou namelijk hebben besloten om India de voorrang te geven.

De aankondiging van Poonwalla komt op een slecht moment voor Marokko. Het koninkrijk heeft namelijk besloten om de vaccinatie uit te breiden naar andere categorieën, met name de leeftijdsgroep 60-64 jaar en mensen met een chronische ziekte. Tot nu toe hebben ongeveer 2,5 miljoen Marokkanen de eerste dosis van het vaccin gekregen. 20.000 mensen kregen ook al de tweede dosis toegediend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team