Zoeken

Marokko leent geld voor uitbreiding snelweg Casablanca-Berrechid

13 maart 2019 - 14:10 - Economie

©

De Europese investeringsbank heeft een nieuwe lening van 80 miljoen euro aan Marokko toegekend voor de uitbreiding van de snelweg tussen Casablanca en Berrechid van twee naar drie rijbanen.

Volgens de investeringsbank betreft de uitbreiding een weggedeelte van 25,8 km. Een deel van het geld zal worden gebruikt voor de aanleg van de nieuwe ringweg van Casablanca op een afstand van 31,7 km.

De vicevoorzitster van de EIB, Emma Navarro, verklaarde dat de bank de ontwikkeling van "het concurrentievermogen van Marokko" wil blijven ondersteunen en dat Marokko en de EIB met deze lening "veertig jaar samenwerking vieren".

Volgens Navarro zal de financiering helpen om "de verbindingen op het Marokkaans grondgebied te verbeteren, de bevolking tijd doen winnen, lagere transportkosten en verhoogde verkeersveiligheid. Deze lening past in de wens van Europa om de ontwikkeling van de Marokkaanse infrastructuur te ondersteunen. Het zal de mobiliteit en de kwaliteit van het leven in een grote stad als Casablanca direct verbeteren."

Marokko is de tweede belangrijkste begunstigde van financieringen van de EIB in Noord-Afrika met 25% van alle investeringen van de bank in de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team