Zoeken

Marokko: Laayoune krijgt faculteit geneeskunde en universitair ziekenhuis

19 augustus 2019 - 10:00 - Economie

©

Als onderdeel van de ontwikkeling van de Marokkaanse Sahara is de regering van plan om een geneeskunde faculteit en een universitair ziekenhuiscentrum in Laayoune te bouwen.

De faculteit wordt onder toezicht van het ministerie van Uitrusting gebouwd en zal een investering vergen van 218,5 miljoen dirham. Een aanbesteding werd uitgegeven en de winnaar zal op 30 september bekend worden gemaakt. Dankzij de nieuwe faculteit, die onder toezicht komt van de Ibn Zohr universiteit, zullen studenten in de Marokkaanse Sahara zich niet meer naar Agadir of andere grote steden moeten gaan om te studeren.

Het nieuw ziekenhuis, waar een deel van de studenten van de nieuwe faculteit stage zullen lopen, zal over 500 bedden beschikken en aan de internationale normen voldoen. De bouw zal naar verwachting 1,2 miljard dirham kosten.

Enkele dagen geleden werd al bekend dat Marokko nieuwe sociale en functiewoningen aan het bouwen was in Guerguerat, bij de grens met Mauritanië.

Le360 bericht dat het koninkrijk met deze projecten zijn aanwezigheid op zijn grondgebied wil benadrukken, als gevolg van de recente bedreigingen van Polisario-baas Brahim Ghali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team