Zoeken

Atlas Leeuwen krijgen 6 miljoen dirham voor voorbereiding Afrika Cup 2022

2 april 2021 - 15:50 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalfederatie CAF beloont alle Afrikaanse landen die zich hebben geplaatst voor de Afrika Cup 2022 met een geldbedrag, zodat de nationale voetbalselecties zich kunnen voorbereiden op het toernooi. Het toekennen van deze premies gebeurt elke vier jaar in aanloop naar het voetbalkampioenschap voor Afrikaanse landen. Waar sommige deelnemende landen het moeten doen met een bedrag van 2 miljoen dirham, kunnen de Atlas Leeuwen 6 miljoen dirham tegemoet zien.

Met 3 overwinningen, 2 gelijke spelen en geen enkele nederlaag heeft het nationale team van Marokko zich onlangs geplaatst voor het toernooi dat volgend jaar in Kameroen wordt gehouden. Om ervoor te zorgen dat de deelnemende teams zich optimaal kunnen voorbereiden, krijgen ze allemaal financiële ondersteuning van de Afrikaanse voetbalfederatie CAF.

De winnaar van de Afrika Cup 2022 zal een winstpremie opstrijken van 4,5 miljoen dollar. De verliezende finalist wordt beloond met een bedrag van 2,5 miljoen dollar. Het bereiken van de halve finales levert 2 miljoen dollar op en de ploegen die de kwartfinale halen kunnen rekenen op 800.000 dollar. Het overleven van de groepsfase wordt beloond met een bedrag van 600.000 dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team