Zoeken

Marokko speelt in maart een interland tegen Argentinië

2 november 2017 - 21:00 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond is op zoek naar de beste tegenstander in de wereld voor de Atlas Leeuwen en wenst daarom een wedstrijd tegen Argentinië te organiseren.

Volgens Marokkaanse bronnen heeft de voetbalbond reeds een akoord gevonden met de Argentijnse bond en zullen de twee landen op 17 maart 2018 een oefeninterland tegen elkaar spelen.

Lionel Messi en zijn teamgenoten worden dus medio maart in Marokko verwacht. Het stadion waar de wedstrijd zal worden gespeeld werd echter nog niet gekozen.

Marokko wil met de organisatie van wedstrijden tegen grote voetbalnaties zijn kandidatuur voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2026 promoten. Het koninkrijk stelde zich al vier keer kandidaat voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 1994, 1998, 2006 en 2010, zonder succes.

Het Marokkaans elftal heeft daarvoor echter een veel belangrijkere wedstrijd op het agenda staan. Hervé Renard en zijn spelers worden volgende week in Abidjan verwacht voor een beslissende kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust. Marokko moet gelijk spelen of winnen om zich voor het WK-2018 in Rusland te kwalificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team