Zoeken

Marokko gaat African Championship of Nations 2018 hosten

15 oktober 2017 - 21:00 - Sport

©

De Afrikaanse voetbalconfederatie CAF heeft zaterdag de organisatie van het African Championship of Nations 2018 aan Marokko toegewezen. Het voetbalkampioenschap zal van 12 januari tot 4 februari worden gehouden.

Het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbalbond verzamelde zich zaterdag in het Nigeriaanse Lagos en besloot unaniem om de organisatie van de 5e editie van het African Championship of Nations aan de Marokkaanse voetbalbond toe te vertrouwen. Marokko stond in strijd met Equatoriaal-Guinea.

Marokko stelde zich eind september kandidaat om het continentaal toernooi te organiseren. De Afrikaanse voetbalconfederatie had op 23 september besloten om de organisatie van het CHAN-2018 aan een ander land dan Kenia toe te vertrouwen.

Het toernooi zal in Casablanca, Marrakech, Tanger en Agadir worden gespeeld, aldus de Marokkaanse voetbalbond. Zestien landen zullen aan de competitie deelnemen.

Op vrijdag 13 september diende de secretaris generaal van de Marokkaanse voetbalbond Tarek Najem tevens de officiële kandidatuur van Marokko in voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2026. Het koninkrijk melde zich al in 1994, 1998, 2006 en 2010 om het kampioenschap te hosten maar werd nooit verkozen.

Marokko staat voor de organisatie van het WK-2026 tegenover een gezamenlijke kandidatuur van de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Het koninkrijk wilde eveneens een gezamenlijke kandidatuur met Spanje en Portugal indienen maar dat bleek uiteindelijk geen optie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team