Zoeken

Marokko gaat partnerschap met Europese Unie opnieuw onderhandelen

29 april 2020 - 20:00 - Economie

©

Marokko en de Europese Unie bereiden zich voor op de periode na de coronavirus pandemie. De twee partijen hebben besloten om hun partnerschap te herzien.

Minister Moulay Hafid Elalamy van Industrie en Handel had eerder deze week een videoconferentie met de Europese commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager. Tijdens de meeting werd overeengekomen dat de coronacrisis heeft aangetoond dat het noodzakelijk is voor Europa om haar productietool voor zogenaamde strategische activiteiten te herzien.

Omar Seghrouchni, voorzitter van het agentschap voor de bescherming van persoonsgegevens CNDP, nam ook deel aan de videoconferentie. Na een overzicht te hebben gekregen van de situatie in Europa, herinnerde hij eraan dat Marokko een koploper is in de strijd tegen het coronavirus in Afrika.

De verantwoordelijk liet ook weten dat het koninkrijk meerdere technologische middelen bestudeert die mogelijk zullen worden gebruikt om uit de lockdown te komen. Ook is er in Marokko volgens hem veel aandacht voor Europese voorstellen om uit de noodtoestand te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team