Zoeken

Marokkanen binnenkort zonder IPTV?

19 februari 2022 - 17:40 - Cultuur

©

Marokkanen die verzot zijn op IPTV kunnen door een gerechtelijke beslissing in Parijs wellicht geen voetbalwedstrijden van de Champions League meer volgen.

Canal+ en beIN Sports, die naast RMC Sport de Champions League uitzenden, hebben van een Parijse rechtbank het bevel gekregen om Franse internetaanbieders te verplichten "de internettoegang te verhinderen tot bedrieglijke websites die onrechtmatige en ongeoorloofde streams van Champions League-wedstrijden aanbieden". Op grond van de nieuwe wet kunnen omroepen in kort geding optreden om snel illegale websites en adressen te blokkeren. Marokkanen, voetbalfans en IPTV-gebruikers, kunnen dus wellicht geen wedstrijden meer zien. Enkel wie betaalt of een rechtmatig abonnement neemt, krijgt de mogelijkheid dit te doen.

Lees ook: Marokkaanse publieke televisie stopt met uitzenden sitcoms

De uitspraak van het Hof is een overwinning voor de omroepen. "Dit is een enorme vooruitgang in de strijd tegen audiovisuele piraterij in Frankrijk, en de toezichthouder voor audiovisuele en digitale communicatie (ARCOM) levert uitstekend werk", aldus Céline Boyer, hoofd contentbescherming bij Canal+ Group, dat de voorbije dagen verschillende websites die de top 14 illegaal uitzonden, heeft laten blokkeren.

"beIN Sports zet haar bestrijding van piraterij verder, samen met de officiële omroepen en ARCOM, die de mogelijkheid heeft om de blokkade uit te breiden tot alle websites die in het besluit nog niet zijn geïdentificeerd, maar die tijdens het seizoen zullen proberen de Champions League illegaal uit te zenden", reageert Caroline Guenneteau, plaatsvervangend juridisch directeur van beIN Media Group.

Lees ook: Marokkaanse televisiezender 2M stopt met nieuwsbulletin

Guenneteau zei verder dat zij ervan overtuigd is dat "door deze opeenvolging van interventies en blokkademaatregelen van Internet Service Providers de mogelijkheid om frauduleuze websites te bezoeken snel zal worden beperkt, nog geen twee maanden na de invoering van de wet".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team