Zoeken

Marokko steeds invloedrijker in islamitische wereld

4 april 2015 - 11:14 - Marokko

©

Marokko is op weg om een van de meest invloedrijke spirituele centra van de islamitische wereld te worden volgens Forbes. Het land strijdt voor verdraagzaamheid tussen de godsdiensten en heeft in die zin een opleidingscentrum voor imams geopend. Maar waarom investeert een land met een laag gemiddeld inkomen 20 miljoen dollar in een ​​dergelijk centrum?

Het opleidingsinstituut voor imams werd eind maart door Koning Mohammed VI geopend. Niet alleen Marokkaanse, maar ook Afrikaanse, Europese en zelfs Aziatische imams zullen er worden opgeleid. Marokko wil door religieuze leiders te vormen, extremistische opvattingen bestrijden.

Maar voor sommigen doelt Marokko er vooral op zijn internationale invloed te vergroten. Dat stelt Marokkaanse schrijver Abdelmalek Alaoui, zoon van Moulay Ahmed Alaoui, machtige vizier van wijlen Hassan II tussen 1956 en 1998.

Marokko streeft ernaar zijn ervaring in de religieuze opleiding te exporteren, maar ook zijn religieuze tolerantie. Door buitenlandse imams op te leiden wil het Koninkrijk de vroege detectie van extremisme mogelijk maken volgens Forbes.

Marokko pleit tevens voor een verspreiding van een Islam gebaseerd op tolerantie, interculturele dialoog en respect voor andere religies. Het land biedt sinds 1960 opleidingen aan onderzoekers en buitenlandse imams.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team