Zoeken

Imams Europa in conclaaf in Marokko

1 juni 2015 - 12:11 - Marokko

©

Marokkaanse imams die in Europa werken verzamelden zich dit weekend in Marrakech om de situatie van moslims in Europese landen te bespreken. Er werd onder meer gesproken over het juiste religieus discours om extremisme te bestrijden.

Ruim zestig Marokkaanse imams uit Nederland, Frankrijk, Spanje, België, Italië, Denemarken en Duitsland namen zaterdag en zondag deel aan workshops georganiseerd door de Raad van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland (CCME).

De workshops werden gegeven door religie-experts en onderzoekers en doelde erop de juiste toespraken te vinden om "jongeren van allochtone afkomst de kans te geven hun godsdienst in vrede te beleven". Na de workshops werden debatten georganiseerd over "de islam in Europa en de uitdagingen van het samenleven".

Volgens de Marokkaanse overheid is een continu opleiding van imams een noodzaak om de religieuze identiteit van migranten te beschermen en te behouden. Imams moeten anders gaan communiceren om het verschil tussen religie, extremisme en terrorisme duidelijk te maken. Marokko probeert al jaren imams te begeleiden om het religieus extremisme bij de Marokkaanse gemeenschap in Europa te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team