Zoeken

Marokko: teruglopende investeringen in toerisme door het coronavirus

29 november 2020 - 13:40 - Economie

©

De crisis die is veroorzaakt door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus heeft ook een negatieve invloed op de investeringen in het toerisme van Marokko. Op dit moment is er weinig hoop voor de komende maanden.

"Op dit moment is de prioriteit, zowel voor buitenlandse als Marokkaanse investeerders, om eerst de bestaande bedrijven en hun banen veilig te stellen zodat zij weer naar de toekomst kunnen kijken en zich kunnen voorbereiden op een doorstart," vertelt een investeerder die anoniem wil blijven aan Médias24. Voor hem is het nu vooral een kwestie van overleven. "De investeringen die voor 2020 zijn gepland, worden voor onbepaalde tijd uitgesteld", voegt hij eraan toe.

Hij geeft aan dat de investeringen die nog wel worden gedaan vooral bedoeld zijn voor renovaties. De nieuwe projecten die vóór het uitbreken van de pandemie in maart 2020 waren gepland, werden bijna allemaal uitgesteld volgens de investeerder. "Dus als sommigen blij zijn met recente Club Med-investeringen in Marokko, moet worden opgemerkt dat dit, afgezien van een kleine uitbreiding in Marrakesh, slechts renovatie-investeringen zijn. De initiële investeerder van het Essaouira-project heeft zich bijvoorbeeld teruggetrokken”" vertelt de investeerder. Hij hoopt op een herstel in april. "Dit betekent niet dat alles in april weer normaal wordt", voegt hij eraan toe.

Een andere investeerder is iets optimistischer. Volgens hem kan pas aan het eind van dit jaar de balans van de investeringsstromen worden opgemaakt. "Omdat we geen mechanisme hebben waarmee we de stopzetting of voortzetting van toeristische investeringsstromen kunnen meten, is het nog te vroeg om commentaar te geven op de huidige trend. Het is echter zeker dat het tempo van de investeringen definitief is gedaald, ook al zijn er nog steeds mensen die zich aanmelden voor het investeringscomité", zegt hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team