Zoeken

Marokko: minister roept op tot de institutionalisering jodendom

28 december 2019 - 11:34 - Marokko

©

Nezha El Ouafi, onderminister van Marokkanen in het buitenland heeft tijdens de opening van de winteruniversiteit in Ifrane opgeroepen tot de institutionalisering van het jodendom in Marokko.

De bewindsvrouw sprak eerst over het ontstaan van het Marokkaanse Jodendom en herinnerde tegelijkertijd aan de uitspraken van Sultan Mohammed V. "Er zijn geen joden, er zijn geen moslims. Er zijn alleen onderdanen.", verklaarde de grootvader van Koning Mohammed VI om zijn onvrede te tonen aan de Franse regering van Vichy. Destijds nam deze regering discriminerende maatregelen tegen Marokkaanse joden.

Volgens El Ouafi is het jodendom zeer aanwezig en zichtbaar in Marokko via Joodse rechtbanken in ongeveer 25 steden, waaronder Casablanca. De institutionalisering van het jodendom zou het cultureel pluralisme van het koninkrijk komen verankeren.

De onderminister verklaarde tevens dat de Marokkaanse samenleving een sterk gevoel van begrip en acceptatie heeft ontwikkeld en de herinnering wil bewaren van de volgelingen van de islam, het christendom en het jodendom.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team