Zoeken

Israëlische diplomaat spreekt vol trots over Marokkaanse roots

11 januari 2020 - 12:00 - Marokko

©

Yehuda Lancry, voormalige Israëlische politicus, ambassadeur in Frankrijk en bij de Verenigde Naties, heeft vol trots over zijn land van herkomst Marokko gesproken.

"Ik heb het geluk gehad om in Marokko geboren te worden en op te groeien. Ik woonde er 17 jaar, voor ons vertrek naar Israël. We moesten weg omdat de familie dat wilde.", verklaarde Lancry in een interview met I24News. Volgens hem was en is Marokko nog steeds een land waar joden en moslims vreedzaam samenleven.

De diplomaat woont sinds 1960 in Israël maar heeft nog steeds een sterke band met Marokko en uitstekende betrekkingen met meerdere Marokkaanse verantwoordelijken. "Ik heb de kans gehad om meerdere Marokkaanse ambassadeurs bij de Verenigde Naties te leren kennen, maar ook in Frankrijk en via Marokkaanse kennissen."

Volgens Yehuda Lancry heeft de joods Marokkaanse gemeenschap in de wereld veel respect voor Marokko, het Marokkaans volk en Koning Mohammed VI, net zoals de naar schatting 1800 joden die in Marokko wonen en van dezelfde rechten als moslims genieten.

Lancry verklaarde tevens dat geen enkel Arabisch land in het Midden-Oosten zijn betrekkingen met Israël heeft beginnen normaliseren. Volgens hem zal er ook nooit een normalisatie komen zolang er geen oplossing is gevonden voor het conflict tussen Palestina en zijn land.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team