Zoeken

Hoe Marokko de Indiase coronavariant probeert in te dammen

10 mei 2021 - 12:40 - Marokko

©

Vanaf het moment dat er in Marokko twee bevestigde gevallen van de gevreesde Indiase variant werden ontdekt, hebben de gezondheidsautoriteiten het speciale mechanisme in werking gesteld om de ontwikkeling van deze gevaarlijkere stam af te remmen. De strategie is gericht op contactonderzoek om zo de stam, die bekend staat om zijn snelle verspreiding, onder controle te kunnen houden.

Volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia, dat de zaak van nabij volgt, bestond het toegepaste mechanisme erin de besmette personen eerst te laten behandelen. Na deze stap konden 17 contacten van deze besmette personen duidelijk worden geïdentificeerd. Ze zijn op hun beurt onder verscherpt toezicht geplaatst voor een periode van 14 dagen, zoals voorgeschreven door het gezondheidsprotocol. Van deze 17 mensen werd vastgesteld dat zij in contact waren geweest met de besmette personen, twee dagen voor het verschijnen van de eerste symptomen tot de 14ᵉ dag van de ziekte.

In de mededeling wordt eraan herinnerd dat Marokko een anticiperende strategie heeft opgezet om de crisis in verband met de Indiase variant te beheersen. Sinds 24 april, nog vóór er in het koninkrijk gevallen waren vastgesteld, werden alle vluchten van en naar India opgeschort om te voorkomen dat deze nieuwe, meer besmettelijke variant zich naar Marokko zou verspreiden.

Om te anticiperen hebben de autoriteiten de Marokkanen opgeroepen tot waakzaamheid en tot het strikt naleven van de beperkende preventiemaatregelen. De oproep werd gelanceerd door professor Said Afif, lid van het nationaal technisch comité voor vaccinatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team