Zoeken

Marokko: hamam-personeel behaalt overwinning

11 februari 2021 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering gaat de werknemers van traditionele hamams compenseren. De badhuizen werden gesloten als maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Minister Mustapha Ramid van Mensenrechten en Parlementaire Zaken, maakte dit maandag bekend in het parlement in Rabat.

Goed nieuws voor het personeel van hamams. De bevoegde minister heeft in de Tweede Kamer meegedeeld dat de werknemers een vergoeding krijgen voor de geleden schade als gevolg van de sluiting van hun werkplek gedurende elf maanden.

De meeste hamams bevinden zich in vijftien departementen en provincies op een totaal van 82, zei minister Ramid. Volgens de PJD-minister is de heropening van de hamams afhankelijk van de verbetering van de epidemiologische situatie en de beslissing van de lokale ad-hoccommissies. Hamams zijn gesloten in gebieden die te kampen krijgen met een groot aantal coronabesmettingen omdat deze plekken bevorderlijk zijn voor de verspreiding van het virus, merkte hij op.

De minister benadrukte de effecten van Covid-19 voor kwetsbare categorieën en herinnerde aan al de inspanningen die zijn geleverd om de repercussies van de pandemie te verminderen, met name op het niveau van de bescherming van bedrijven en steun voor de getroffen categorieën.

Sinds de sluiting van de badhuizen hebben werknemers en werkgevers zich gemobiliseerd om bij de regering te pleiten voor een heropening, rekening houdend met de hygiëne- en afstandsmaatregelen, maar de regering weigert nog steeds de heropening van hamams toe te laten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team