Zoeken

Binnenkort internationale halal-beurs in Marokko

4 september 2014 - 23:40 - Marokko

©

Eind september zal de Marokkaanse stad Casablanca de derde editie van de internationale halal-beurs ’Expo Halal International’ hosten. De organisator verwacht honderden vakbezoekers.

Meer dan 120 binnen- en buitenlandse exposanten komen tijdens de beurs op 25, 26 en 27 september hun producten en diensten voorstellen. Voedselproducenten, industriëlen en agro-professionals, distributeurs, banken, verzekeringsmaatschappijen en nog meer professionals, zijn dit jaar opnieuw aanwezig op de Marokkaanse halal-beurs.

Volgens een bericht van de organisator zal een breed scala aan producten worden gepresenteerd, waaronder diepvriesproducten, zuivel, vleeswaren, thee, koffie, fruit en groenten, chocolade, zoetwaren, sappen en streekproducten.

Expo Halal International werd in 2012 en 2013 in Meknes gehouden. Ruim zestig exposanten, 900 professionals en delegaties van elf landen hadden toen aan de beurs deelgenomen. Het eerste jaar was België ereland. Maleisië volgde in 2013.

Expo Halal International in september in Casablanca

Halal-wijn

In april, tijdens de landbouwbeurs SIAM 2014 in de Marokkaanse stad Meknes, was er veel aandacht besteed aan sterkedrank zonder alcohol en de zogenaamde ’halal-wijn’. De in Spanje geproduceerde wijn trekt vooral een vrouwelijk publiek aan in Marokko.

De nieuwe importeur beloofde toen dat alcoholvrije sterkedrank heel snel op de Marokkaanse markt beschikbaar zou zijn.

Halal wijn is een normale wijn die wordt gedesalcoholiseerd. Toch bevatten halal-dranken nog altijd een heel laag alcoholgehalte, net zoals sommige fruitsappen of frisdranken.

Marokko is het 12e islamitisch land waar het meest alcohol wordt gedronken, met een jaarlijkse gemiddelde van 1,5 liter pure alcohol per hoofd van de bevolking.

Halal-markt

Met 1,6 miljard moslims in de wereld, strekt de halal-markt zich uit van voedsel tot financiën en toerisme en is naar schatting 1,1 biljoen dollar waard.

In augustus had de Handelskamer van Dubai een rapport gepubliceerd waarin wordt geschat dat de halal-voedselmarkt in de komende jaren een jaarlijkse groei van 6,9 procent verwacht. De instantie mag verwachten, dus dat de halal-voedselmarkt in 2018 ruim 1,6 biljoen dollar zal opbrengen.

In 2012 was de halal-voedselmarkt reeds goed voor 16,6 procent van de wereldwijde voedselmarkt. Indonesië is het land waar het meest halal-voedsel wordt verkocht met 197 miljard dollar in 2012, gevolgd door Turkije met 100 miljoen dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team