Zoeken

Binnenkort halal-wijn in Marokko

30 april 2014 - 19:14 - Marokko

©

Deze week werd extra veel aandacht aan sterkedrank zonder alcohol besteed, tijdens de landbouwbeurs SIAM 2014 in Meknes. Halal drank heeft een groot - vooral vrouwelijk - publiek in Marokko.

Sinds de opening van de beurs op 24 april, werden een zeventigtal flessen halal wijn geproefd door de bezoekers. Toch twijfelt de meerderheid van de Marokkaanse consumenten aan het halal-label van de in Spanje geproduceerde wijn.

De exclusieve importeur van halal wijn in Marokko vertelde aan Al Akhbar dat sterkedrank zonder alcohol een prima oplossing is voor Marokkanen die graag alcohol drinken, omdat ze dankzij de alcoholvrije drank kunnen overwegen om te stoppen met drinken.

Na Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, waar de verkoop van halal alcohol een groot succes is, zal alcoholvrije sterkedrank binnenkort ook op de Marokkaanse markt beschikbaar zijn.

Halal wijn is een normale wijn die wordt gedesalcoholiseerd. Dat vertelde een Marokkaanse alcohol-importeur ons. Volgens hem bevatten halal-dranken echter nog altijd een heel laag alcoholgehalte, net zoals sommige fruitsappen of frisdranken.

Marokko is het 12e islamitisch land waar het meest alcohol wordt gedronken, met een jaarlijkse gemiddelde van 1,5 liter pure alcohol per hoofd van de bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team