Zoeken

Marokko gaat Google en Facebook belastingen doen betalen

13 mei 2019 - 12:50 - Economie

©

In Marokko zullen de de GAFA-internetbedrijven (Google, Facebook, Apple en Amazon) binnenkort ook belastingen moeten betalen.

Regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi bevestigde de informatie. Volgens hem trekken deze bedrijven profijt uit de Marokkaanse markt via publiciteit maar betalen geen belastingen, wat een vorm van oneerlijke concurrentie is.

Het ministerie van Handel en Industrie wil ook nieuwe regels invoeren om de activiteiten van deze groepen beter te omkaderen, net zoals dat al het geval is in meerdere Europese landen zoals Duitsland en Frankrijk.

Vorig jaar hadden het Exchange Office en de belastingsdienst DGI al een eerste stap gezet door een commissie op te richten die de voorwaarden moest bepalen om de advertentie-inkomsten van Facebook en Google in Marokko te belasten. Sindsdien vond echter slechts één vergadering plaats en werden er geen concrete maatregelen voorgesteld.

Google en Facebook hebben samen ruim 50% van de online advertentiemarkt in Marokko in handen. De rest is eigendom van lokale en internationale bedrijven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team