Zoeken

Facebook verkocht gegevens Marokkanen

28 mei 2019 - 15:30 - Marokko

©

Facebook heeft aan meerdere Marokkaanse en internationale bedrijven de gegevens van zijn gebruikers verkocht, ook die van Marokkanen.

Volgens een onderzoek van Daily Mail verkocht Facebook de persoonlijke gegevens van ongeveer 16 miljoen gebruikers aan telecom- en publiciteitsbedrijven.

Het blad geeft de namen van een honderdtal bedrijven uit ruim vijftig landen, waaronder Marokko, die hebben betaald om de gegevens van gebruikers van de sociale medium in handen te krijgen.

Zo werden onder meer gegevens verkocht met betrekking tot de gewoontes van de gebruikers, hun vrienden, de toestellen die ze gebruikten om Facebook te bezoeken, de camera’s waarmee ze foto’s en video’s maakten en zelfs hun woonplaats.

Alle gegevens werden door de kopers gebruikt om nog meer gerichte publiciteit aan te bieden aan de gebruikers. De Marokkaanse commissie voor de bescherming van persoonlijke gegevens, CNDP, heeft als gevolg daarvan van Facebook geëist dat de gegevens van Marokkaanse gebruikers op servers in Marokko worden bewaard en niet in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team