Zoeken

In Marokko gestrande Belgische karateka vertelt over moeilijke terugbetaling vliegtickets

3 oktober 2021 - 11:20 - Wereld

©

Nele De Vos, een karateka uit Hoeselt in België, was in Marokko voor de Zomerspelen toen het koninkrijk in maart 2020 besloot om zijn grenzen te sluiten vanwege de Covid-19-pandemie. Ze boekte verschillende terugvluchten, die allen werden geannuleerd. Anderhalf jaar na haar terugkeer zijn haar tickets nog steeds niet allemaal terugbetaald.

De jonge vrouw snelde kort nadat de Marokkaanse autoriteiten de sluiting van de grenzen hadden aangekondigd, naar de Mohammed V luchthaven in Casablanca. Daar kreeg ze te horen dat haar vlucht was geannuleerd. Ze boekte opnieuw bij Ryanair, zonder succes. Ze deed een andere poging bij Air France via de website Kiwi, tevergeefs. Met veel geluk lukte het haar uiteindelijk om met een repatriëringsvlucht van de Belgische regering terug te keren.

Lees ook: Gestrande Marokkanen: groepsaanklacht tegen Canada

Nele vertelt aan HBVL dat ze, wetend dat de situatie moeilijk was voor iedereen, besloot te wachten op een terugbetaling of voucher voor haar geannuleerde vluchten. Ze belde enkele keren en kreeg de te horen dat ze geduldig moest zijn. Ruim een jaar later is haar geduld echter op. Vorige week kreeg ze van TUI te horen dat ze een terugbetaling van 584 euro ging ontvangen voor de geannuleerde terugvlucht van drie passagiers. Kiwi deed het nog beter en beloofde haar een terugbetaling van 627 euro.

Voorlopig heeft enkel Ryanair niet gereageerd op haar terugbetalingsverzoek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team