Zoeken

Marokko: gemeentevoorzitter koopt Kamerleden om in bar

25 maart 2019 - 13:40 - Marokko

©

Een gemeentevoorzitter van de islamitische PJD-partij aan de macht in Marokko werd betrapt terwijl twee Kamerleden in een bar probeerde om te kopen.

De gemeentevoorzitter van Haddada bij Kenitra wilde de twee leden in de val lokken en hen laten arresteren voor chantage. De twee eisten namelijk geld om twee voorstellen te steunen die hij door de gemeenteraad wilde laten stemmen.

Hij lokte de twee naar een bar in Kenitra en gaf hen beiden een groot geldbedrag in ruil voor hun steun. Maar de twee waren hem te slim af en deden aangifte van corruptie. In hun klacht staat dat de gemeentevoorzitter hen 60.000 dirham gaf in ruil voor hun stem.

Volgens Al Akhbar werd de klacht aanvaard en toonde het onderzoek aan dat de gemeentevoorzitter regelmatig geld aanbood om zijn voorstellen te laten stemmen. Er bestaan zelfs opnames van zijn corruptiedaden.

De gemeentevoorzitter ontkende de hele zaak maar overtuigde de rechter niet. Hij werd vorige week tot vier maanden gevangenisstraf en een boete van 6000 dirham veroordeeld.

Bladna.nl