Zoeken

Marokko overweegt gedeeltelijke lockdown

26 oktober 2020 - 10:20 - Marokko

©

Door de stijging van het aantal coronabesmettingen, maar ook van het aantal overlijdens en het aantal coronapatiënten op de intensive care, overwegen de Marokkaanse autoriteiten nieuwe maatregelen, waaronder een gedeeltelijke lockdown.

Het aantal coronabesmettingen stijgt in een snel tempo in Marokko, waar bijna dagelijks meer dan 4000 nieuwe gevallen worden gemeld. Ook het aantal overlijdens is zorgwekkend. Afgelopen vrijdag werd een grens gepasseerd met 73 overlijdens in één dag tijd.

Assabah bericht dat het aantal patiënten in reanimatie 26 procent bereikt op nationaal niveau en zelfs 60 procent in Casablanca. De regering denkt daarom het advies van de Hoge Planningscommissie (HCP) op te volgen door een gedeeltelijke lockdown in te voeren.

De wilaya van Casablanca-Settat heeft intussen ook besloten om de ringweg te verbieden voor weggebruikers die geen speciale toestemming hebben van de autoriteiten. Wie op weg is naar een andere stad of regio en niets in de metropool te zoeken heeft, moet de snelwegen buiten de stad gebruiken. Wie zich daar niet aan houdt riskeert een boete.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team