Zoeken

Marokko: examen rijbewijs binnenkort met slimme auto

17 november 2021 - 15:40 - Marokko

©

In Marokko zal het praktijkexamen voor het rijbewijs binnenkort met een slimme auto worden uitgevoerd, die uitgerust zal zijn met digitale kits. Dat is althans wat het nationaal agentschap voor verkeersveiligheid Narsa wenst in te voeren, om corruptie en fraude tijdens de examens te bestrijden.

Het nieuw examensysteem zou vanaf 18 februari 2022, Nationale dag voor de verkeersveiligheid in Marokko, al in werking kunnen treden. Le360 vernam van Nacer Boulaajoul, directeur van het Narsa, dat het voornaamste doel is dat het examen met zo weinig mogelijk menselijke tussenkomst wordt afgelegd en dat alle kandidaten in optimale omstandigheden het rijexamen kunnen afleggen.

Lees ook: Marokko komt met nieuwe rijbewijs

Volgens Boulaajoul is er nog geen datum vastgelegd voor de inwerkingtreding van het nieuw systeem. Eigenaren van rijscholen verzetten zich tegen deze nieuwe procedure voor het rijexamen. "We werden niet betrokken bij dit project en kennen er de inhoud niet van," verklaarde Dehhan Boubred, voorzitter van de Nationale unie van verenigingen en eigenaren van autorijscholen in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team