Zoeken

Dozijn honden dood door vergiftiging in Agadir

9 mei 2022 - 15:00 - Marokko

©

In Agadir zijn twaalf honden door vergiftiging gestorven in een dierenasiel. De dieren hadden vergiftigd vlees gegeten, dat door een buurman op het erf van Morocco Animal Aid werd gegooid. De vereniging moest verhuizen.

Verschillende honden zijn het slachtoffer geworden van vergiftiging tijdens de maand Ramadan. Een buurman gooide vermoedelijk vergiftigd slachtafval en ingewanden op de binnenplaats van Morocco Animal Aid (MAA), een vereniging die in de regio Agadir is gevestigd.

Lees ook: Marokkanen eisen betere aanpak zwerfhonden

In afwezigheid van een dierenarts, probeerden medewerkers de honden te reanimeren. "We hebben zelf geprobeerd de magen van de honden te legen met houtskool en olijfolie, wat een natuurlijke remedie is," vertelt MAA oprichter en voorzitter Lucy Austin aan de Daily Mail. Ze pompten hun magen leeg om er het vlees uit te halen, dat bedekt was met blauw gif dat zelfs de ogen van de redders irriteerde. Negen honden overleefden het helaas niet en drie andere honden stierven later.

“We vonden ingewanden en slachtafval hangend in de bomen aan het achterhek bij één van de huizen van onze buren," zegt Lucy Austin. We denken dat het gif in onze tuin werd gedumpt en dat een deel ervan in de bomen was blijven hangen. De honden waren het ’s morgens natuurlijk meteen gaan opeten, want het was kippenvlees."

Lees ook: Bloederige jacht op zwerfhonden in Rabat

De vereniging meldde de aanval bij de politie van Agadir, maar die gaf er geen gevolg aan. "Agenten kwamen naar het opvangcentrum en namen mijn verklaring op en dat was het, we hebben nooit meer iets van hen gehoord," klaagt de voorzitter van de vereniging. Na de vergiftiging koos MAA ervoor Agadir te verlaten en te verhuizen naar een landelijker gebied zonder buren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team