Zoeken

Marokko: eerste dienstplichtigen naar kazernes

22 juli 2019 - 15:00 - Marokko

©

De eerste dienstplichtigen sinds de herinvoering van de militaire dienst in Marokko, worden op 10 augustus in hun kazernes verwacht.

In totaal werden 15.000 jongeren opgeroepen om gedurende twaalf maanden het leger te dienen. Alle jonge rekruten zullen bij hun aankomst in hun respectievelijke kazernes een medisch onderzoek ondergaan. Dat bericht Al Massae.

De meeste kandidaten hebben reeds een oproepingsbrief ontvangen met de informatie over de plek waar ze hun dienstplicht zullen moeten verrichten. Bij de brief kregen ze een reispasje waarmee ze zich met de trein of bus naar hun kazerne kunnen begeven.

Eenmaal in de kazernes zullen de jonge militairen een strenge opleiding krijgen. Kandidaten die technische of professionele vaardigheden in een bepaalde sector vertonen, zullen ter beschikking van de openbare diensten worden gesteld.

Volgens het ministerie van Binnenlandse zaken hadden 133.820 jonge Marokkanen, waaronder 13.614 vrouwen, zich voor de militaire dienst gemeld. Slechts 15.000 van hen werden opgeroepen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team