Zoeken

Marokko: dienstplichtigen na Eid ul-Adha in kazernes verwacht

28 juli 2019 - 19:20 - Marokko

©

Net na Eid ul-Adha in Marokko wordt de eerste groep jongeren die werden opgeroepen voor de militaire dienstplicht in hun kazernes verwacht.

In totaal werden 25.000 jongeren opgeroepen, waarvan 15.000 zullen worden geselecteerd. Bij aankomst in de kazernes zullen de jongeren een contract moeten tekenen en een medisch onderzoek ondergaan.

Volgens le360 zullen de jonge rekruten vervolgens aan een selectiefase van 12 dagen deelnemen. 15.000 van hen zullen na deze selectie mogen blijven.

Alle dienstplichtigen die werden opgeroepen zijn tussen 19 en 25 jaar. Generaal Abdelfattah Louarak, baas van het Marokkaans leger, heeft meerdere commissies opgericht met aan hun hoofd kolonels en officieren om de selectie vlot te laten verlopen. Ook zullen speciale trainingscentra worden opgericht voor vrouwelijke rekruten.

De jongeren zullen aan twee opleidingen deelnemen tijdens hun verblijf bij het leger. Een eerste opleiding heeft betrekking tot burgerschapsvorming, militaire geschiedenis en organisatie, discipline en lichamelijke opvoeding. De tweede opleiding betreft een technische militaire training van één maand, gevolgd door een stage van acht maanden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team