Zoeken

Marokko: dag van wereld-Marokkanen is een flop

14 augustus 2019 - 15:50 - Marokkanen in het buitenland

©

Op 10 augustus van elk jaar viert Marokkor de dag van Marokkanen in het buitenland. Dat gebeurt op initiatief van het Regionaal investeringscentrum van Fez-Meknes.

In de regio wordt jaarlijks een kleine beurs gehouden. Deze heeft echter steeds minder succes. Behalve de aanwezigheid van een aantal verantwoordelijken en vertegenwoordigers van partnerbedrijven, bezocht bijna niemand de beurs.

Slechts enkele tientallen in het buitenland gevestigde Marokkanen namen dit jaar de tijd om de beurs te bezoeken volgens l’Economiste.

Op de ontmoetingen waren vertegenwoordigers van de douane, het kadaster, het agentschap voor stedelijke ontwikkeling en enkele banken aanwezig. Ook de CGEM, Al Omrane en het ONDA hadden stands voorzien, maar veel volk kwam er niet.

Naast de weinige interesse van wereld-Marokkanen is er ook een taalprobleem. Het blad geeft het voorbeeld van een bezoeker die aan een douanier informatie vroeg over de invoer van een auto. Door een probleem met de taal kreeg hij een halve antwoord...

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team