Zoeken

Marokko blijft corrupt land voor 7 op 10 Marokkanen

12 november 2013 - 20:59 - Marokko

©

Marokkanen hebben geen vertrouwen meer in de regering. Ruim 70% stelt dat corruptie nog steeds wijdverbreid is binnen de staatsinstellingen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van het Legatum instituut.

Slechts 38% Marokkanen waarderen de inspanningen van de Staat in de strijd tegen armoede en sociale ongelijkheid. Ook oordeelt 84% dat er in Marokko geen scheiding der machten bestaat, verwijzend naar de dubieuze samenhang tussen de verschillende autoriteiten.

Marokkanen hebben het gevoel dat hun het recht op een politieke deelname wordt geweigerd. Slechts 4% zegt het tegengestelde. Nog maar 50% heeft nog vertrouwen in de regering Benkirane in 2013, tegen 65% in 2012. Dit alles plaats Marokko 69e wereldwijd wat betreft het beleid.

Marokko is volgens Legatum het vierde meest welvarend land in de Arabische wereld na de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Saoedi-Arabië. Wereldwijd bezet Marokko de 82e plaats op 142 landen.

Voor de welvaartsindex hield Legatum rekening met factoren zoals de economische situatie, het beleid, het onderwijs, de strijd tegen corruptie, de gezondheid, de persoonlijke vrijheid en de veiligheid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team