Zoeken

Koning Mohammed VI is vijfde meest invloedrijke moslim

26 november 2013 - 20:45 - Marokko

©

Koning Mohammed VI staat op de 5e plaats in de ranking van de 500 meest invloedrijke moslims in de wereld voor 2013. De ranking werd opgesteld door het Jordaans Koninklijke Centrum voor Onderzoek en Islamitische Studies.

De Marokkaanse Monarch werd verkozen voor zijn politiek leiderschap, de ontwikkeling van Marokko onder zijn bewind en het feit dat hij 382 jaar na de komst van de Alawieten dynastie aan de macht, over 32 miljoen Marokkanen regeert.

Door een hervorming van de Grondwet voor te stellen heeft Mohammed VI bewust van zijn macht afgegeven. De tekst, goedgekeurd door 98,5% Marokkanen, leidde onder andere tot de benoeming van de PJD-regering. Marokko is daarom een model in de regio na de Arabische Lente, aldus het centrum.

De Imam van de Al Azhar Universiteit in Egypte, sjeik Ahmed Mohamed Al-Tayeb, staat op de eerste plaats, gevolgd door Koning Abdullah van Saudi-Arabië.

Ondanks de positieve opmerkingen van het centrum, toont het onderzoek aan dat de invloed van Mohammed VI afneemt. In 2012 bezette hij namelijk de derde plaats in dezelfde ranking, en in 2011 de tweede plaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team