Zoeken

Marokko: overheid ontkent cholera-geval in Benslimane

8 september 2018 - 18:40 - Marokko

©

Berichten over een geval van cholera in Benslimane zijn vals. Dat stelt het Marokkaanse ministerie van Gezondheid in een verklaring.

Volgens berichten die via WhatsApp werden verspreid, werd een vijftigjarige man in het ziekenhuis opgenomen met cholera. "1e geval van cholera 30 minuten geleden in het openbaar ziekenhuis van Casablanca bevestigd. Was je handen goed.", las men in het bericht.

Het ministerie ontkent dat. "Her regionaal ziekenhuis van Benslimane heeft geen enkel geval van cholera geregistreerd. Het gaat enkel om een 50-jarige patiënt die op de spoedafdeling werd opgenomen en verzorgd alvorens naar het academisch ziekenhuis Ibn Sina in Rabat te worden overgebracht om er te worden behandeld.", schrijft de afdeling.

Vorige week had de Marokkaanse regering meerdere maatregelen aangekondigd, met name bij de grenzen met Algerije en op de Mohammed V luchthaven in Casablanca, om een verspreiding van de cholera-uitbraak in het buurland te voorkomen. Volgens de Algerijnse autoriteiten is de epidemie intussen onder controle.

Bladna.nl