Zoeken

Marokko: celstraf voor Israëliërs

30 december 2019 - 19:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Casablanca heeft 28 leden van een criminele organisatie die Marokkaanse paspoorten aan Israëliërs bezorgde, tot gevangenisstraffen gaande van zes maanden tot zes jaar veroordeeld.

Onder de verdachten bevinden zich zeven Israëliërs. Alle beklaagden werden vervolgd voor vervalsing van officiële documenten en corruptie.

Hespress bericht dat de drie hoofdverdachten tot zes jaar gevangenisstraf werden veroordeeld. Mimoun P., de leider van de organisatie, gebruikte valse bewijzen van woonst om de Marokkaanse nationaliteit te verkrijgen voor zijn Israëlische klanten. De twee andere hoofdverdachten zijn Ihssane J., de vriendin van Mimoun P., en een andere vrouw genaamd Amina B.

Drie andere verdachten, waaronder een Marokkaanse chauffeur genaamd Reda B. en een joodse Marokkaan die drie Marokkaanse identiteitskaarten en twee paspoorten op zijn naam had, werden tot vier jaar celstraf veroordeeld.

De bende was in maart dit jaar opgerold. Er werden toen 10 verdachten gearresteerd op verdenking van het vervalsen van Marokkaanse paspoorten voor Israëliërs tegen bedragen gaande van 50.000 tot 70.000 dirham. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van 18 andere mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team