Zoeken

Israëliërs voor de rechter voor fraude met Marokkaanse nationaliteit

15 oktober 2019 - 13:10 - Marokko

©

De rechtszaak tegen meerdere Israëliërs verdacht van het verkrijgen van de Marokkaanse nationaliteit op frauduleuze wijze is afgelopen donderdag van start gegaan in Casablanca.

Tijdens de zitting kregen Hakim Ouardi van het Openbaar ministerie en de defensie van de verdachten ruzie omdat het proces in het Arabisch plaatsvond, terwijl de verdachten enkel Hebreeuws zouden spreken.

Het Openbaar ministerie antwoordde dat de verdachten tijdens het onderzoek door een Hebreeuws sprekende rechter waren gehoord en werden bijgestaan door een professionele tolk.

Hespress bericht dat de advocaten van de defensie ook de huiszoekingen bij een van de verdachten aan de kaak hebben gesteld. "Mijn cliënt spreekt noch Arabisch noch Frans en werd niet op de hoogte gebracht van de reden van de huiszoeking, wat een schending van de wet is.", aldus één van de advocaten.

Abdelouahed El Youssoufi, raadsman van één van de Israëliërs, verklaarde tevens dat zijn cliënt een joodse Marokkaan is, dat zijn moeder een joodse Marokkaanse is en dat hij een Marokkaanse paspoort en identiteitskaart bezit.

In totaal staan 28 verdachten terecht voor hun deelname aan de vervalsing van geboorteaktes voor Israëliërs. Daarmee konden de "klanten" van de organisatie bewijzen dat ze in Marokko waren geboren en zo een Marokkaans paspoort verkrijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team