Zoeken

Marokko wil brein achter zaak "Hamza mon bb" uit VAE terughalen

15 januari 2020 - 13:55 - Cultuur

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Aicha Ayach, vermoedelijke beheerder van de sociale media account "Hamza mon bb".

Ayach zou zich in de Verenigde Arabische Emiraten bevinden. Marokko wil gebruik maken van een overeenkomst voor justitiële samenwerking uit 2006 om haar uitlevering te verkrijgen.

Le360 bericht dat de vrouw zich als een ontwerpster en mediavrouw voordoet. Ze wordt verdacht van chantage en bedreigingen via sociale media. Tientallen celebs in Marokko en in de rest van de wereld zouden het slachtoffer zijn van haar handelingen.

De Marokkaanse autoriteiten zijn ook op zoek naar de rechterhand van Aicha Ayach. De man zou zich in het buitenland bevinden en een valse identiteit gebruiken.

Dounia Batma en haar zus zouden niet rechtstreeks betrokken zijn bij de publicatie van vertrouwelijke informatie op de accounts. Ook zouden de twee zussen niemand hebben gechanteerd. Maar Dounia Batma en Aicha Ayach kennen elkaar goed en ontmoetten elkaar herhaaldelijk.

Op 16 januari zal de rechtszaak van start gaan in Marrakech. De eerste zitting betreft een politieman. Op 23 januari volgt de behandeling van de zaak tegen de influencer Soukaina Glamour, de perscorrespondent Simo Dahir en de eigenaar van een autoverhuurbedrijf. Pas op 8 februari zullen Dounia Batma en haar zus voor de rechter verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team