Zoeken

Ex-minister Marokko: "Verdedig bikini in moskeeën"

30 juli 2015 - 12:18 - Marokko

©

Nouzha Skalli, voormalige Marokkaanse minister van Sociale Ontwikkeling, Gezin en Solidariteit, heeft aan minister Ahmed Taoufik van Islamitische zaken gevraagd om preken in moskeeën te houden over gendergelijkheid en vrouwenrechten.

Skalli, Kamerlid van de PPS partij, moedigt aan tot moskeepreken over het recht van vrouwen om rokken, jurken of bikini’s te dragen.

De omstreden sjeik Abdelbari Zamzami heeft in een interview met Hespress verontwaardigd gereageerd. Volgens hem is het verzoek van Skalli "helemaal onnozel" en een aanmoediging tot immoraliteit. Ook stelt hij dat "de vrouw zelf kiest wat ze draagt" en dat de "autoriteiten en de wet niet ingrijpen".

Zamzami geeft wel toe dat het de islamitische regering van Benkirane in verlegenheid zou brengen als religieuze leiders het dragen van bikini’s en rokken zouden aanmoedigen.

Op sociale media wordt Nouzha Skalli sterk bekritiseerd. Velen denken dat het een politieke zet van de voormalige bewindsvrouw is omdat ze aan de komende verkiezingen wil deelnemen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team