Zoeken

Marokko meest concurrerende land in Noord-Afrika

29 september 2017 - 19:30 - Economie

©

Marokko heeft een plekje verloren in de nieuwe ranglijst van het World Economic Forum van meest competitieve landen ter wereld. De lijst werd op 26 september uitgebracht.

Het koninkrijk is 71e van 137 landen in de nieuwe lijst. Ondanks het verlies van een plaats blijft Marokko het meest concurrerend land in Noord-Afrika.

Op Afrikaans niveau is Marokko dit jaar vijfde na Mauritius (45e), Rwanda (58e), Zuid-Afrika (61e) en Botswana (63e). Het koninkrijk doet het daarentegen veel beter dan buurland Algerije (86e), Tunesië (95e) en Egypte (100e).

Volgens het WEF zijn de goede resultaten van Marokko het gevolg van een vermindering van het begrotingstekort en de modernisering van het lager onderwijssysteem. Het koninkrijk innoveert ook veel meer en heeft in de afgelopen jaren veel hervormingen doorgevoerd om de economie te diversifiëren, waardoor de export en buitenlandse investeringen flink zijn toegenomen.

In mei dit jaar bracht het World Economic Forum al een rapport uit over de competitiviteit in de Arabische wereld. Marokko was toen eerste. Het WEF schreef toen dat de nieuwe economische context in de Arabische wereld de ontwikkeling van de handel, investeringen en infrastructuur in Marokko benadrukte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team