Zoeken

Marokko ontvangt bestelling 300 Franse pantservrachtwagens

19 november 2021 - 17:50 - Marokko

©

Marokko heeft 300 lichte tactische militaire voertuigen ontvangen, die eind vorig jaar besteld werden bij de Franse fabrikant Arquus.

Volgens de gespecialiseerde website Defensa zijn de leveringen in juni van start gegaan en eind oktober voltooid. De meeste van deze nieuwe voertuigen zijn ingezet voor het toezicht op het gebied bij de Marokkaanse veiligheidsmuur in de Sahara.

Lees ook: Marokko: 50 miljard dirham voor het leger

Op haar website presenteert Arquus de VLRA2 als behorende tot een categorie van lichte tactische voertuigen met hetzelfde chassis en vierwielaandrijving, die speciaal zijn ontworpen voor militaire behoeften. Dit model is een opvolger van de VLRA 1, waarvan er wereldwijd 12.000 zijn verkocht. Hij behoudt zijn robuustheid, zijn niet-elektronische varianten, zijn autonomie, alsmede zijn lage zwanenhals chassis om het laden te vergemakkelijken.

Wat de prestaties betreft, haalt de VLRA 110 km/uur op de weg en heeft het voertuig een actieradius van maximaal 1200 km. Een kracht die geen afbreuk doet aan zijn wendbaarheid, want de VLRA is in staat hellingen van 60% en 30% trotseren, legt de Franse fabrikant uit.

Lees ook: Amerikaanse onthullingen over moderniseringsplan Marokkaans leger

Marokko is bezig met de modernisering van zijn militaire arsenaal om zich aan te passen aan de nieuwe risico’s van instabiliteit in de Sahara-regio, gezien de dreiging van de Polisario, die na de gebeurtenissen van El Guerguerat in november 2020 aankondigde dat het zich uit het staakt-het-vuren van 1991 terugtrekt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team