Zoeken

Zes regio’s in Marokko produceren besmette munt

4 juni 2019 - 19:10 - Marokko

©

In Marokko zorgt een schandaal rond "gevaarlijke munt" al weken voor controverse. De zaak kwam aan het licht na twee brieven van de voedsel- en warenautoriteit ONSSA aan de wali’s van de regio’s Tanger-Tetouan-Al Hoceima en Souss-Massa.

Volgens de ONSSA is munt die in beide regio’s wordt geproduceerd gevaarlijk voor de gezondheid van de consumenten vanwege de aanwezigheid van resten van toegestane maar ook verboden pesticides.

Vooral in de regio Souss-Massa is de situatie zorgwekkend. Analyses toonden de aanwezigheid aan van "een hoog gehalte" aan residu’s van soms verboden pesticiden.

TelQuel vernam begin deze week van de regionale directeur van de ONSSA voor de regio Souss-Massa dat de zes hoofdregio’s voor de productie van munt in Marokko getroffen zijn. Het gaat om de regio’s Rabat-Kenitra, Tanger-Tetouan-Al Hoceima, Casablanca-Settat, Souss-Massa, Marrakech-Safi et Fez-Meknes.

De ONSSA benadrukt echter dat dat niet betekent dat alle munt die in Marokko wordt verkocht gevaarlijk is. Nieuwe analyses worden momenteel uitgevoerd bij muntproducenten. Zijn de resultaten negatief dan zullen de gewassen worden vernietigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team