Zoeken

Marokko: negen nieuwe arrestaties voor moord op Scandinavische toeristen

21 december 2018 - 18:26 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten hebben de arrestatie aangekondigd van negen nieuwe verdachten van de moord op twee Scandinavische toeristen bij de Toubkal-berg.

Volgens een nieuwe verklaring van de BCIJ werden de verdachten op donderdag en vrijdag in Marrakech, Essaouira, Sidi Bennour, Chtouka-Aït Baha en Tanger gearresteerd. Zij worden ervan verdacht in contact te zijn geweest met de daders.

Tijdens huiszoekingen bij de verdachten werd elektronische materieel, een jachtgeweer, messen, een legeruniform en materiaal gebruikt voor de vervaardiging van bommen gevonden.

Eerder deze week werden al vier verdachten gearresteerd die de moord zouden hebben gepleegd. In totaal werden dertien mensen aangehouden sinds de vondst van de lichamen van de Deense Louisa Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28).

Volgens de Marokkaanse autoriteiten werden de moorden in een terroristisch context gepleegd en hadden de vier verdachten die eerder deze week werden aangehouden, trouw gezworen aan Daesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team