Zoeken

Marokko wil verduidelijkingen over zijn ambassade in Nederland

29 maart 2011 - 18:04 - Wereld

©

Het Marokkaanse parlement heeft ophelderingen gevraagd aan de regering over de arbeidsomstandigheden in de Marokkaanse diplomatieke diensten in Nederland.

De arbeidsomstandigheden in de ambassade en consulaten van Marokko in Nederland, zijn al een aantal weken onderworpen aan een groeiende controverse. De werknemers zouden er, volgens Abvakabo FNV vakbond, minder betaald worden dan het wettelijk minimumloon in Nederland.

De ondervoorzitter van het Marokkaans parlement, Nouredine Moudian, heeft dus opheldering gevraagd over deze zaak aan de Marokkaanse overheid, volgens persagentschap Novum.

Nouredine Moudian, Istiqlal-lid, heeft een aantal voormalige medewerkers van de Ambassade van Marokko in Den Haag ontmoet, met inbegrip van een werknemer die is ontslagen wegens ziekte. "Dit is slecht voor het imago van Marokko", aldus de ondervoorzitter van het Marokkaanse parlement. De situatie zal worden besproken tijdens de vragensessie van het Parlement aan de regering begin april.

De Nederlandse Tweede Kamer heeft ook een spoeddebat over deze kwestie gepland. De werknemers dreigen intussen met staking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team