Zoeken

Marokko en Algerije belangrijke handelspartners ondanks spanningen

22 november 2013 - 10:25 - Economie

©

Marokko is een belangrijke voedselleverancier voor Algerije. Het buurland heeft tot eind september, voor ruim 33 miljoen dollar aan voedsel uit Marokko geïmporteerd. Dat schrijft de Algerijnse krant Al Khabar.

De Marokkaanse export naar Algerije betreft voornamelijk voedsel en grondstoffen. Daarbij komt voor 30 miljoen dollar aan agrarische en industriële apparatuur, tegen 19,5 miljoen vorig jaar.

De invoer van Algerijnse koolwaterstoffen toont tot eind september een lichte daling van 2,87% naar 684,75 miljoen dollar (704,98 miljoen in 2012).

In dezelfde periode heeft Marokko voor 1,4 miljoen geïndustrialiseerde voedsel uit Algerije ingevoerd. Deze goederen worden komen ook massaal Marokko binnen via smokkelwegen, wat niet is opgenomen in de cijfers van de Algerijnse douane.

De gesloten grens tussen de twee landen vormt een grote belemmering voor de regionale economie, en is al voor meer dan 20 jaar een rem voor de oprichting van de Arabische Maghreb Unie. Marokko is echter de eerste Arabische klant van Algerije volgens cijfers van de Algerijnse douane.

In 2012 heeft Marokko voor ruim 1,7 miljard dollar aan Algerijnse goederen ingevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team