Zoeken

Marokko officieel kandidaat voor organisatie African Championship of Nations

1 oktober 2017 - 12:30 - Sport

©

Marokko heeft zich officieel kandidaat gesteld om het African Championship of Nations 2018 voetbaltoernooi te organiseren. De Afrikaanse voetbalbond besloot eerder deze week de organisatie van het CHAN-2018 aan een ander land dan Kenia toe te vertrouwen.

De Marokkaanse voetbalbond heeft zaterdag de kandidatuur van Marokko om de voetbalcompetitie te hosten aangekondigd. In een verklaring laat de bond weten dat "het besluit van Marokko om deze continentale competitie te organiseren in rechte lijn staat met het beleid van het koninkrijk ten opzichte van andere Afrikaanse landen".

De voetbalbond vervolgt dat Marokko reeds ervaring heeft in het organiseren van grote voetbalcompetities en al jaren samenwerkt met de Afrikaanse voetbalbond om van continentale sportevenementen een succes te maken.

Voetbalbond baas Fouzi Lakjaa belooft tevens dat Marokko over de nodige infrastructuur beschikt om de selecties van de deelnemende landen te ontvangen en alle middelen zal inzetten om het toernooi vlot te laten verlopen.

Op 23 september had het uitvoerend comité van de Afrikaanse voetbal na verschillende inspecties en rapporten te hebben laten uitvoeren, besloten dat Kenia niet in staat was om het CHAN-2018 te organiseren.

Marokko had op 11 augustus ook al zijn kandidatuur ingediend voor de organisatie van het WK-2026. Het is de vijfde keer dat het land zich kandidaat stelt om het wereldkampioenschap voetbal te hosten na 1994, 1998, 2006 en 2010.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team