Zoeken

Marokko heeft eigen ademhalingsapparaat ontwikkeld

7 april 2020 - 18:00 - Marokko

©

Een team van twintig onderzoekers, academici en industriëlen heeft een 100% Marokkaanse beademingsapparaat ontwikkeld.

Het team bestaat uit verantwoordelijken van het ministerie van Industrie, de groepering van Marokkaanse luchtvaart- en ruimtevaartindustrieën, het Nationaal instituut voor post- en telecommunicatie, het Marokkaanse Centrum voor Wetenschap, Innovatie en Onderzoek (MASCIR), het Marokkaans agentschap voor de regulering van telecommunicatie, de Innovatiepool voor elektronica en de Mohamed VI polytechnische universiteit.

"We hebben ervoor gezorgd dat alle benodigde onderdelen op de Marokkaanse markt verkrijgbaar zijn om het fabricageproces te versnellen.", aldus Said Benhajjou, voorzitter van de Elektronische, mechatronica en mechanische cluster van Marokko.

Volgens de onderzoeker werd een prototype gemaakt dat werkt met of zonder elektriciteit. Daarnaast heeft het toestel een autonomie van 3000 uur en werd het voorzien van meerdere nieuwe functies.

De ademhalingsapparaten zullen binnenkort op grote schaal worden geproduceerd en worden gebruikt voor de strijd tegen het coronavirus in Marokko en in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team