Zoeken

Marokko: proces aanvraag wapenvergunning wordt veel strenger

17 maart 2019 - 12:20 - Marokko

©

Door het toenemend aantal incidenten met vuurwapens in de afgelopen maanden in Marokko hebben de autoriteiten besloten om de procedure voor het verkrijgen van een wapenvergunning veel moeilijker te maken.

Het ministerie van Binnenlandse zaken gaat de aanvragers veel strenger screenen. Ook zal een medisch onderzoek verplicht zijn voor de aanvragers.

Volgens Assabah heeft het ministerie een circulaire naar de plaatselijke autoriteiten gestuurd om de lopende aanvragen opnieuw te beoordelen volgens de nieuwe procedures.

Het onderzoek naar de aanvragers wordt door de politie verricht en heeft naast de gezondheidstoestand van de aanvragers, ook betrekking tot de politieke en religieuze overtuigingen, de eigendommen en hun oorsprong, en de professionele activiteiten. De aanvrager moet ook lid worden van een door de staat erkende vereniging van wapeneigenaars.

Eerder deze week vielen een dode en elf gewonden bij een schietpartij in Guelmim. De dader, een Marokkaan uit Nederland, heeft psychische problemen. Donderdag werd in Tetouan ook een man gearresteerd met een wapen en 45 kogels waarvoor hij geen vergunning had.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team