Zoeken

Marokko en Israël willen kamer van koophandel

18 december 2020 - 09:40 - Economie

©

Na de normalisatie van hun betrekkingen willen Marokko en Israël een kamer van koophandel oprichten.

De oprichting van de Israëlisch-Marokkaanse Kamer van Koophandel staat op de agenda ​​van een bijeenkomst die op 25 december zal worden gehouden in het "Industry House" in Tel Aviv, meldt Israel Valley. Daniel Rouach, geboren in Meknes en voorzitter van de Israëlisch-Franse Kamer van Koophandel, is de initiatiefnemer van deze bijeenkomst waaraan 15 persoonlijkheden uit de zakenwereld zullen deelnemen.

In de nasleep van de aankondiging van het herstel van de diplomatieke betrekkingen met Israël, willen vooral Israëli’s van Marokkaanse afkomst graag in Marokko investeren. Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie en Handel, zei dat hij telefoontjes had ontvangen van verschillende grote gerenommeerde Israëlische operatoren die een bezoek aan Marokko willen organiseren om mogelijke samenwerkingsgebieden te verkennen.

"Velen van hen zouden graag in Marokko willen investeren", zei de minister. De investeringsgebieden zijn met name technologie, farmacie, geneeskunde, landbouw, elektronica, etc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team