Zoeken

Marokko veroordeelt laffe aanslag Tunesië

19 maart 2015 - 12:22 - Marokko

©

Marokko heeft de terreuraanslag in het Bardo museum in Tunis sterk veroordeeld. Bij de aanslag zijn 21 mensen omgekomen.

"Het Koninkrijk Marokko veroordeelt in zijn krachtigste bewoording deze abjecte terroristische daad, die erop doelt het democratisch model van Tunesië en de economie van het land te ondermijnen", schrijft het Marokkaans ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Marokko herhaalt "zijn volledige steun aan zuster Republiek Tunesië in haar inspanningen om de veiligheid en stabiliteit te garanderen en extremisme en terrorisme uit te roeien". Het land betuigt eveneens zijn oprechte medeleven met de families van de slachtoffers en wenst een spoedig herstel aan de gewonden.

Woensdagmiddag hebben twee mannen met kalasjnikovs het Bardo museum nabij het Tunesisch Parlement aangevallen. Zeker 19 mensen, waaronder 17 toeristen en twee politieagenten werden vermoord. Ook raakten 24 mensen gewond. De schieters, Yassine Abidi et Hatem Khachnaoui, werden rond 15 uur door de politie doodgeschoten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team