8 december 2016 - 22:35 - Marokko
Cijfers die doen nadenken. Bijna de helft van het voedsel dat door Marokkanen wordt gekocht eindigt in de vuilbak.
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft onderzoek gedaan naar de verspilling van voedsel in het Middellandse Zeegebied. Daaruit blijkt dat 45% van de voedselaankopen van Marokkanen worden weggegooid.
Een op vijf respondenten stelt te veel voedsel te verspillen. Een kwart gelooft dat zijn verspilling redelijk is en iets meer dan 3% denkt nooit eten te verspillen.
Voedselverspilling kent een hoogtepunt tijdens de maand Ramadan in Marokko maar ook in andere Arabische landen waar het onderzoek werd uitgevoerd. Moslims die vasten hebben ogen groter dan hun maag. Een groot deel van de gerechten die tijdens de Ramadan worden bereid belandt in de vuilbak.
Marokkanen zijn volgens het onderzoek grote verbruikers van brood, maar ook dit voedingsmiddel wordt vaak weggegooid, evenals gebak en gedroogde vruchten. Het slecht beheer van de koudeketen in het land heeft ook veel verspilling van vlees, groenten, vis en zuivelproducten tot gevolg.
Brusselse agent veroordeeld voor lekken in moordzaak Soufiane Benali
Belasting betalen in Marokko verandert
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Emirati kroonprins richt holding op in Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Ihattaren kiest definitief voor Marokko boven Nederland
Zorgen om dodelijke weg in Noord-Marokko
Moulay Hassan in Tanger, ook Lalla Salma verwacht
Nieuwe metaalvondsten in Marokko: koper, goud en zilver
Tanger verscherpt bouwcontrole na mislukt project
Drones, helikopters, raketten… Marokko bereidt zich voor
Oorlog Iran-Israël: Royal Air Maroc kalmeert reizigers
Marokko staat voor nieuwe extreme hittegolf
Hoe probleemprojecten in Marokko door criminelen worden gebruikt