8 december 2016 - 22:35 - Marokko
Cijfers die doen nadenken. Bijna de helft van het voedsel dat door Marokkanen wordt gekocht eindigt in de vuilbak.
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft onderzoek gedaan naar de verspilling van voedsel in het Middellandse Zeegebied. Daaruit blijkt dat 45% van de voedselaankopen van Marokkanen worden weggegooid.
Een op vijf respondenten stelt te veel voedsel te verspillen. Een kwart gelooft dat zijn verspilling redelijk is en iets meer dan 3% denkt nooit eten te verspillen.
Voedselverspilling kent een hoogtepunt tijdens de maand Ramadan in Marokko maar ook in andere Arabische landen waar het onderzoek werd uitgevoerd. Moslims die vasten hebben ogen groter dan hun maag. Een groot deel van de gerechten die tijdens de Ramadan worden bereid belandt in de vuilbak.
Marokkanen zijn volgens het onderzoek grote verbruikers van brood, maar ook dit voedingsmiddel wordt vaak weggegooid, evenals gebak en gedroogde vruchten. Het slecht beheer van de koudeketen in het land heeft ook veel verspilling van vlees, groenten, vis en zuivelproducten tot gevolg.
Marokkaanse diaspora massaal naar huis
Duizenden banen bedreigd in Marokko
Anouar Ait El Hadj schittert in Champions League
Real Madrid geeft jonge slachtoffer aardbeving Al Haouz nieuwe thuis
Halal vlees op school in Canada, ouders boos
Prinses Lalla Salma duikt weer op in Marokko
Marokkaanse diaspora massaal naar huis
Duizenden banen bedreigd in Marokko
Prinses Lalla Salma duikt weer op in Marokko
Drie jaar cel voor Marokkaanse activiste Saida El Alami na koninklijke gratie
Opmerkelijke uitspraak in Marokko: ontrouwe man hoeft cel niet in
Marokko rijdt toekomst in: 43.000 nieuwe vrachtwagens
Marokko pakt goudmarkt aan: goedkoper goud voor iedereen?
Ophef om haastige opknapbeurt voor komst Koning Mohammed VI