8 december 2016 - 22:35 - Marokko
Cijfers die doen nadenken. Bijna de helft van het voedsel dat door Marokkanen wordt gekocht eindigt in de vuilbak.
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft onderzoek gedaan naar de verspilling van voedsel in het Middellandse Zeegebied. Daaruit blijkt dat 45% van de voedselaankopen van Marokkanen worden weggegooid.
Een op vijf respondenten stelt te veel voedsel te verspillen. Een kwart gelooft dat zijn verspilling redelijk is en iets meer dan 3% denkt nooit eten te verspillen.
Voedselverspilling kent een hoogtepunt tijdens de maand Ramadan in Marokko maar ook in andere Arabische landen waar het onderzoek werd uitgevoerd. Moslims die vasten hebben ogen groter dan hun maag. Een groot deel van de gerechten die tijdens de Ramadan worden bereid belandt in de vuilbak.
Marokkanen zijn volgens het onderzoek grote verbruikers van brood, maar ook dit voedingsmiddel wordt vaak weggegooid, evenals gebak en gedroogde vruchten. Het slecht beheer van de koudeketen in het land heeft ook veel verspilling van vlees, groenten, vis en zuivelproducten tot gevolg.
Zaak "Escobar van de woestijn": Abdenbi Bioui in kritieke toestand
Chloe Kelly geniet van zonnige vakantie in Marrakech
Air Algérie haalt Royal Air Maroc in
Zorgwekkende vormpip voor Marokkaanse internationals
Richkid veroordeeld tot doodstraf voor moord in Marokko
Chinese Temu wil Marokkaanse markt veroveren
Richkid veroordeeld tot doodstraf voor moord in Marokko
Chinese Temu wil Marokkaanse markt veroveren
Grootschalige lastercampagne tegen taxisector Casablanca
Drugshandel binnen Marokkaanse politie: agent betrapt met cocaïne
Cryptohandel bij bank in Fez: vier verdachten voor de rechter
Veel belangstelling voor krachtig wapen verworven door Marokko
Spanje bevestigt gesprekken met Marokko over luchtruim Sahara
Israëlische droneproductie in Marokko binnenkort van start