8 december 2016 - 22:35 - Marokko
Cijfers die doen nadenken. Bijna de helft van het voedsel dat door Marokkanen wordt gekocht eindigt in de vuilbak.
De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft onderzoek gedaan naar de verspilling van voedsel in het Middellandse Zeegebied. Daaruit blijkt dat 45% van de voedselaankopen van Marokkanen worden weggegooid.
Een op vijf respondenten stelt te veel voedsel te verspillen. Een kwart gelooft dat zijn verspilling redelijk is en iets meer dan 3% denkt nooit eten te verspillen.
Voedselverspilling kent een hoogtepunt tijdens de maand Ramadan in Marokko maar ook in andere Arabische landen waar het onderzoek werd uitgevoerd. Moslims die vasten hebben ogen groter dan hun maag. Een groot deel van de gerechten die tijdens de Ramadan worden bereid belandt in de vuilbak.
Marokkanen zijn volgens het onderzoek grote verbruikers van brood, maar ook dit voedingsmiddel wordt vaak weggegooid, evenals gebak en gedroogde vruchten. Het slecht beheer van de koudeketen in het land heeft ook veel verspilling van vlees, groenten, vis en zuivelproducten tot gevolg.
Lichaam vermiste lerares gevonden in Chefchaouen
Frontale botsing in Tetouan: motorrijder dood
Dit zijn de beste stranden in Marokko deze zomer
Marokko overtreft Algerije: F-35 gevechtsvliegtuigen onderweg
Gedwongen tot huwelijk in Marokko, daarna tot seks: Ariane’s strijd
Marokkaanse diaspora: medicijnen mee naar Marokko? Dit moet je weten
Lichaam vermiste lerares gevonden in Chefchaouen
Frontale botsing in Tetouan: motorrijder dood
Dit zijn de beste stranden in Marokko deze zomer
Marokko overtreft Algerije: F-35 gevechtsvliegtuigen onderweg
Nederlandse touroperators verkennen Marokko
Tesla landt in Marokko: auto’s, energie en laadnetwerk
Spanningen met Marokko: Algerije versnelt herbewapening
Celstraf voor man die bier dronk voor kinderen in Tanger